Multisportlessen

Multisportlessen voor de jeugd van 2 – 18 jaar vanaf 1 februari !

Wat zijn multisportlessen en wat zijn de voordelen van multisport?

De vorm van multisport die Way 2 Move aanbiedt is een grote variatie aan sportvormen en bewegingsactiviteiten in de multisportlessen.

De voordelen van het beoefenen van multisport:

  • Onderzoek toont aan dat kinderen betere bewegers worden als zij (elementen van) meer sporten tegelijk beoefenen. Ze ontwikkelen een brede motorische en fysieke basis.
  • Kinderen ontwikkelen zich breder op persoonlijk door verschillende beweegcontexten.
  • Er zijn minder overbelastingsblessures als gevolg van te eenzijdige bewegingspatronen.
  • Wanneer je als kind goed hebt leren bewegen en verschillende sporten hebt gedaan, kom je later bij verschillende sporten makkelijker mee. Bij een eenzijdige motorische ontwikkeling, is het later wisselen van sport veel moeilijker.
  • Variatie in het aanbod verhoogt de motivatie en het beweegplezier.

Way 2 Move biedt multisportlessen aan voor:

– 2 – 4 jaar: Deze lessen zijn een ontdekkingstocht in de wereld van bewegen. Samen bewegen en ontdekken onder begeleiding van de ouders in afwisselende, stimulerende en uitdagende bewegingssituaties. Jong geleerd is oud gedaan! Al op jonge leeftijd beginnen met regelmatig bewegen als onderdeel van een gezonde levensstijl vergroot de preventieve werking tegen
chronische ziekten.
– 4 – 6 jaar: Samen bewegen, plezier maken en leren. Ontdekken welke vormen van bewegen bij jou passen. Bewegen heeft een positieve invloed op de hersenontwikkeling, sociale, persoonlijke en cognitieve ontwikkeling
– 6 – 10 jaar: Kinderen ontwikkelen een brede motorische basis door de multisportlessen, wat een positieve invloed heeft op sportprestaties in de sport waar ze zich verder willen ontwikkelen. Ze kunnen later makkelijker de vaardigheden van een nieuwe sport oppakken.
– 11 – 18 jaar: Vaak zie je op deze leeftijd dat jongeren stoppen met sporten. Een belangrijke oorzaak zijn de ontwikkelingen die ze op die leeftijd doormaken door de nieuwe levensfase die ze instappen. De multisportlessen bieden de afwisseling, contact met leeftijdsgenoten en de uitdagende beweegsituaties waar jongeren naar op zoek zijn. Het geeft de mogelijkheid om te ontdekken welke vorm van bewegen nu bij jou past. Vanuit de beweeglessen kunnen ze doorstromen en een sport kiezen. Ook hebben de lessen een positieve invloed op het zelfvertrouwen en de weerbaarheid.

Lees meer over de vormen en voordelen van multisport in dit artikel:

https://www.allesoversport.nl/artikel/multisport-biedt-kansen-voor-jonge-sporters/