Free Your Mind

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en herken jij het gevoel van een  hoofd vol donkere wolken die als een zware deken over jouw leven heen hangen?

Heb jij gedachten die allesoverheersend zijn?

Je voelt je alleen, ook al zijn er genoeg mensen om je heen die je willen helpen?

Je bent het praten zat….

Herken je jezelf hierin? Past praten niet zo bij jou, maar ben je wel op zoek naar een manier om weer boven die wolken uit te komen? Dan is de training FREE YOUR MIND misschien wel iets voor jou?

De training is bedoeld voor tieners van rond de 15 t/m 18  jaar die niet lekker in hun vel zitten, zich ongelukkig voelen en met depressieve gevoelens kampen. 

Het doel van de training is om de wind door jouw hoofd te laten waaien, d.m.v. bewegen en ontspanning. Dan doen we door je te leren:

  • Communiceren met je lijf, signalen herkennen en hiernaar te leren handelen.
  • Omgaan met je gedachten en je hoofd leger te maken.
  • Ontspannen en emoties, spanning en stress te reguleren en ontladen
  • Om krachtiger te worden en beter in je vel te komen zitten, fysiek en mentaal.

We kiezen ervoor om de trainingen z.v.m. buiten te laten plaatsvinden vanwege de positieve effecten die het heeft op jouw gezondheid en het verminderen van stress en negatieve emoties. 

De lessen zijn afgestemd op de behoefte van de deelnemers. De basis van de lessen bestaat uit:

  • Wandelen en actieve beweegonderdelen met als doel je lijf sterker te maken. Ben je krachtig, dan voel je je mentaal ook sterker. Door te bewegen maakt je lijf stofjes aan waardoor je beter in je vel komt te zitten. De beweegonderdelen variëren van individuele tot groepsopdrachten en van (in stilte) wandelen tot even alles eruit gooien tijdens een partijtje sparren met boksen. Dit wordt helemaal afgestemd op jouw behoefte. 
  • Ontspanningsoefeningen en oefeningen gericht op de ademhaling. 

 

Start training:         donderdag 16 september 2021

Tijd:                             18:30 – 19:30 u.

Duur:                           10 weken, evt. verlengd met een tweede serie van 10 weken                                        of een maandelijks contactmoment.

Locatie:                    Wisselende buiten locatie, bij slecht weer is de training                                                    binnen in een gesloten zaal van Sportcentrum Zeewolde

Groepsgrootte:     maximaal 10, minimaal 6.

Kosten:                     €295,00 voor 10 trainingen,

Wij bieden de training o.a. aan vanuit FLOW. Omdat wij onderdeel zijn van Zorgcoöperatie FLOW te Zeewolde zijn er in sommige situaties, met een doorverwijzing naar FLOW van een huisarts of casemanager, vergoedingen vanuit de gemeente mogelijk.  Wanneer daar behoefte aan is maken wij gebruik van de expertise van onze collega’s van FLOW, o.a. een psycholoog, orthopedagoog of gezinscoach. Vraag gerust meer informatie hierover. 

De training wordt gegeven door Nicole Liefhebber en Ursula Lankreijer van Purusha.