De teamleden stellen zich voor

Beweegcoach Nicole Liefhebber:

Ik zie bewegen als een krachtig middel op weg naar een belangrijk doel: het ontwikkelen, sterker maken en ontspannen van lichaam en geest.

Wat is de waarde van bewegen?

– Beweging zorgt dat je lichaam efficiënter om kan gaan met angst en stress
– Bewegen heeft een positieve invloed op de persoonlijke ontwikkeling. Het heeft effect op de assertiviteit, zelfbeheersing en sociale vaardigheden.
– De bloedtoevoer in en naar de hersenen neemt toe door bewegen, waardoor je alerter wordt en de hersenontwikkeling wordt gestimuleerd.
– De preventieve werking tegen chronische ziekten is
– Bewegen is een krachtig middel bij het ontwikkelen van levensvaardigheden. De vaardigheden die verworven zijn tijdens het sporten kunnen ingezet worden in het dagelijks leven.

Ik kan jou leren:

– Dat bewegen leuk is!
– Dat bewegen je kan helpen om te leren ontspannen.
– Voelen en opmerken wat jouw lijf je vertelt, welke signalen het geeft.
– Waar jouw mogelijkheden en grenzen liggen en hoe je hiermee om kunt gaan.
– Bewust te worden van jouw kracht, fysiek en mentaal.
– Dat je mentaal en fysiek weerbaarder kunt worden.
– De vaardigheden toe te passen in je dagelijks leven.

Hoe doe ik dat?

– Door het werken aan de verbetering van de lichamelijke conditie, kracht en het uithoudingsvermogen.
– Door het werken aan de weerbaarheid en het zelfvertrouwen door o.a. de lesonderdelen zelfverdediging, vechtsport en het werken aan jouw kracht.
– De beweegomgeving wordt aangepast aan de behoefte en/of hulpvraag.
Ik maak gebruik van een kleine, prikkelarme oefenruimte en van de mogelijkheden buiten.
– Maar bovenal door je met plezier te laten bewegen!

Wie ben ik?

Ik ben Nicole Liefhebber – van Borselen. Ik heb 20 jaar ervaring als docent lichamelijke opvoeding en sportinstructeur in sportcentra. Daarnaast heb ik ervaring in het geven van faalangsttraining, zelfverdedigingscursussen en judolessen. Ik geniet van samen bewegen en het plezier op de gezichten van de sporters. Way 2 Move staat voor samen in beweging komen. Ik ga samen met jou de uitdaging aan om de ontwikkeling die tijdens de lessen ingezet wordt in jouw dagelijks leven door te zetten! Door samen te werken, krachten te bundelen en kennis te delen bereik je veel meer! Ik werk daarom graag samen met de andere deskundige teamleden.

Werkwijze:

Intake:

Vastleggen van de persoonlijke doelen en wensen.
Eventuele lichamelijke klachten, medische beperkingen of medicijngebruik worden besproken.
Tijdens een eerste les wordt gekeken wat het startniveau is en hoe het lichaam reageert op het bewegen.

1 tot 3 x per week een trainingsmoment naar keuze.
Beweegadvies voor thuis
Online/telefonisch bereikbaar voor vragen.

Coach – Maria de Ridder:

Ik ben Maria de Ridder en ik begeleid al 19 jaar intensief gezinnen en mensen individueel en in groepen. Ik ben HBO opgeleid om zowel kinderen en ouders te begeleiden. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in hooggevoeligheid en geweldloos verzet. Als mens ben ik geschoold door het leven en ben ik vertrouwd met de humanistische waarden van gelijkwaardigheid, eigen regie, zelfredzaamheid en vraaggericht.

In mijn coachingspraktijk zal ik samen met jou de uitdaging aangaan om jezelf opnieuw uit te vinden. Ondersteun ik je in het nemen van je verantwoordelijkheid om de regie te hebben over de vorm van de aanpassingen in je leven. Wandel ik een stukje met je op en kijken we hoe je dat vormgeeft binnen jouw of samen met jouw systeem.

Werkwijze:
– Een verkennend kennismakingsgesprek
– 3 start gesprekken waarin we het proces van contact maken, ontmoeten en
afscheid doorlopen.
– Mogelijkheid tot 3 vervolggesprekken of
– Strippenkaart voor onderhoud en behoud van wat verworven is binnen de
gesprekken.

Voedingsdeskundige – Ingrid te Brake

– Eet zoveel mogelijk onbewerkt, gevarieerd, meer plantaardig en niet teveel.
– Afvallen, niet als doel, maar als gevolg van gezond gedrag (dmv smart doelstellingen en eventueel mindmap) waarbij er naast voeding aandacht is voor slapen, sporten en ontspanning
– Leren omgaan met (voedings)hypes, onderbouwde keuzes maken in een maatschappij vol overvloed. Onderdeel zou een workshop kunnen zijn (bv etiketten lezen)

Werkwijze:

6 gesprekken (intake + 5x consult van een uur in week 1,4,6,9 en 12)
Inhoud individueel begeleidingsprogramma (3 maanden)
– Uitgebreide intake en voedingsanalyse (week 1 en 2)
– Meten en wegen
– Coach/adviesgesprekken in week 4,6,9 en 12 met daarnaast aandacht voor slapen stress/ontspanning en bewegen
– In totaal 6 gesprekken van 1 uur. Er is voldoende ruimte voor begeleiding bij persoonlijke groei. Er is circa 30 minuten ruimte voor wegen, meten en praktische vragen over voeding. Het andere deel van het gesprek is gericht op evaluatie van de afgelopen periode, doelen aanscherpen en aandacht voor het psychosociale stuk van de begeleiding. Hierbij kunnen vele onderwerpen aan bod komen, maar zullen zeer individueel van aard zijn. Bijvoorbeeld; omgaan met stress, weerstand vanuit de omgeving of zichzelf, motivatie, vermoeidheid.

Ergotherapeut – Greke Hulstein

Praktische en concrete tips en adviezen rondom de invulling van je dagelijks leven. Bekijken van belasting en belastbaarheid.

Het is echt gaaf om te zien hoe mensen weer zelf regie krijgen over hun leven en weer kunnen genieten van waardevolle activiteiten. Naast iemand kunnen staan en samen de behandelrichting bepalen is iets wat ik erg belangrijk vind.

Ik ben Greke Hulstein. Al meer dan 15 jaar werk ik als ergotherapeut op de revalidatiegeneeskunde van Meander Medisch Centrum in Amersfoort en werk hier nog steeds met veel plezier. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische pijn en/of vermoeidheidsklachten door allerlei aandoeningen. Denk aan chronische rugklachten, kanker, burn- out, reumatische aandoeningen, neurologische aandoeningen. Deze ervaring zet ik nu in voor de patiënten van mijn eigen praktijk: Ergotherapie Zeewolde. Word jij beperkt door deze klachten in het uitvoeren van hobby’s, zorg voor het gezin, het huishouden, sociale activiteiten of werken? Ik help je met plezier, gedrevenheid en expertise je energie weer in balans te krijgen.

In de afgelopen jaren heb ik samen met mijn collega Karin ten Hove ‘de Activiteitenweger’ ontwikkeld. Eén van de meest door ergotherapeuten gebruikte methodieken voor energiemanagement. Vanaf 2008 geven we scholing aan ergotherapeuten uit heel Nederland. Ook in België en Noorwegen hebben we scholingen verzorgd, en wordt de methodiek gebruikt.

Bij mijn behandelingen werk ik vanuit het bio psychosociaal model en de fundamenten ‘ergotherapie en chronische pijn’. Ik maak gebruik van technieken uit ACT, Motivational interviewing en oplossingsgerichte gespreksvoering. Uiteraard maak ik gebruik van de Activiteitenweger als methode voor energiemanagement als dit geïndiceerd is. Daarnaast is er aandacht voor balans in activiteiten: is de balans tussen dingen die nou eenmaal moeten en dingen die waardevol voor je zijn optimaal? Hoe kan je zorgen dat hier verandering in komt? Daarbij staat natuurlijk het handelen centraal! Hoe voer je je activiteiten uit? Hoe kan je de dingen die je doet zo makkelijk mogelijk doen? Echt DOEN is
daarbij onmisbaar. Vandaar dat ik graag bij mensen thuiskom.

Ik ben gedreven in het samen met de cliënt zoeken naar een optimale balans in waardevolle activiteiten. Daarbij zijn persoonlijke aandacht en een prettige sfeer een voorwaarde.

Werkwijze:

Als u bij Ergotherapie Zeewolde komt, kunt u het volgende verwachten:

Intake

Tijdens deze eerste kennismaking, brengen we uw situatie in kaart: wat is precies uw hulpvraag, tegen welke beperkingen loopt u aan en wat de gevolgen voor uw dagelijks handelen?

Onderzoek

Nadere analyse van de problematiek vindt plaats door middel van o.a. vragenlijsten en observaties. Na afloop van het onderzoek, stellen we gezamenlijk doelen op en maak ik een behandelplan. Dit persoonlijke behandelplan wordt met u besproken.

Behandeling

In deze fase kan de behandeling er voor iedereen anders uitzien, afhankelijk van uw persoonlijke doelen. Onderwerpen die o.a. aan de orde kunnen komen zijn:

• Belastbaarheid:
o Analyseren dagindeling
o Wegen activiteiten
o Vaststellen basisniveau
o Kiezen planmethode
o Balans belasting en belastbaarheid bereiken
o Indien mogelijk en gewenst: belastbaarheid opbouwen.
• Balans in activiteiten:
o Inzicht krijgen in: waar besteed je je energie aan?
o Waardeoefeningen (wat doet er voor jou toe?)
o Welke activiteiten horen daar bij?
o Kiezen voor waardevolle activiteiten.
• Ontspannen handelen:
o Handelingsanalyse
o Bewust worden van manier van handelen (tempo, spanning, ademhaling)
o Indien nodig: voorwaarden voor handelen trainen (deelhandelingen, zoals zitten, (op)staan, bukken, reiken, etc.)
o (Opnieuw) ervaring opdoen met ontspannen handelen, oefenen

Evaluatie

Tussentijds en aan het einde van de behandeling evalueren we de voortgang. Dit doen we door vragenlijsten te herhalen, doelen te evalueren en evt. bij te stellen, nieuwe doelen te stellen (indien nodig) en een plan voor gedragsbehoud te maken.