Way 2 Move Zeewolde bestaat 1 jaar!

Way 2 Move Zeewolde bestaat één jaar!!! Het afgelopen jaar ben ik flink in beweging geweest en al veel mensen met mij! In de eerste maanden ben ik af en toe even stil gaan staan; om even te genieten van het pad wat zich aan het vormen is, soms om moed te verzamelen voor een nieuwe, spannende stap of voor een moment van brainstorm, evaluatie of bezinning. De conclusie was steeds weer dat het goed voelde en zo passend bij mij, dat ik met vertrouwen mijn weg vervolgde. En elke keer weer kreeg ik daarna de bevestiging dat de stappen die ik neem de juiste zijn. Ik denk dat daarmee alles valt of staat, vertrouwen hebben in jezelf, in je kwaliteiten en zoeken naar wat bij je past en goed voelt. Focus houden op wat goed gaat en wat er al is en niet blijven hangen in wat niet goed gaat. Je sterke kanten benutten en inzetten.

Onlangs was ik op een congres en daar spraken Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen) en Erben Wennemars (topschaatser) n.a.v. de opening van de Skills Garden in Almere. Een heel mooi initiatief om bewegen te stimuleren. Zij inspireerden en motiveerden mij ook door hun verhaal en kennis om door te gaan met mijn werk vanuit Way 2 Move Zeewolde zoals ik het nu vormgeef.

Erben Wennemars had als topsporter maar één doel en dat was winnen, zijn hele leven was daarop ingericht. Plezier hebben in bewegen, daar was nauwelijks tijd en ruimte voor. Maar nu hij topsporter af is en terugkijkt, beseft hij dat er een veel belangrijker doel is, wat hij wil delen met anderen…..een leven lang bewegen…..en daarin is wel ruimte voor plezier en haalbare doelen voor iedereen. Dat is waar ik ook voor sta, genieten van bewegen, bewegen aangepast aan ieders mogelijkheid en behoefte. Bewegen zo aanbieden dat het leuk is, blijft en voor altijd een plekje krijgt in jouw dagelijks leven.

Het is een mooie beloning om te zien dat mensen die bij mij komen sporten en bewegen als een ‘moeten’ ervaren, na korte tijd ervaren hoe leuk bewegen is en dat er veel meer mogelijk is dan een rondje hardlopen. Ze maken nu zelf ook ruimte voor sport in hun dagelijks leven en hebben er plezier in, de motivatie komt vanuit henzelf. Daar krijg ik energie van!

Ook is het heel mooi om de kracht van bewegen te ervaren wanneer ik dit inzet om iemand ook mentaal in beweging te brengen. Als bewegen op de juiste manier wordt ingezet kan het een belangrijke rol spelen in een herstelproces. Bewegen helpt om  het hoofd leeg te maken, je kunt het inzetten om te leren luisteren naar de signalen van je lijf, grenzen aan te geven en om te ontspannen.

Bewegen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen, het stimuleert én, zoals Erik Scherder vertelde tijdens het congres en in zijn boek, bewegen houdt de hersenen langer jong! Iets waar ik graag aan bijdraag. Jong geleerd is oud gedaan!

Nu sta ik nog wel eens stil langs mijn pad en moet ik mijzelf even knijpen……Het voelt zo goed, alles komt bij elkaar. Mijn passie is mijn werk, ik ben in beweging, ik kan anderen laten ervaren hoe leuk dit is en wat het je brengt, ik breng anderen in beweging, ik werk samen met hele fijne mensen en leer van anderen, ik ben veel buiten, kan mijn ideeën de ruimte geven en kennis delen……Door te bewegen kom ik in mijn kracht te staan, ik voel me sterk en vol energie! Dit ben ik. Dit is mijn pad. Dit wil ik delen met anderen. Ik kijk uit naar wat en wie komen gaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.